Demokratiprojekt

År 1921 fick även kvinnor rösträtt i Sverige, vilket innebär att Sveriges demokrati i år firar hela 100 år! I samband med det genomför Rapatac Gävle med stöd från MUCF (Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor) projektet Barnens Väg, för att främja demokratiskt kunnande hos barn och unga på Nordost i Gävle. Syftet med projektet är att öka kunskapen om demokratiska processer hos barn och unga, samt på sikt verka för ett ökat valdeltagande i områden med lågt valdeltagande. Helt enkelt att väcka intresset och skapa en grundläggande förståelse för vad demokratin gjort, och gör, för vårt land.

Projektet innehåller en mängd aktiviteter inom bland annat kultur, och kommer att avslutas med en stor utställning på området på temat demokrati.
Projektet har utsett och utbildat sina ungdomsambassadörer, som nu är i full gång att tillsammans med Rapatac genomföra aktiviteter inom ämnet för yngre barn. Kombinerat med studiebesök och roliga utflykter så lär vi oss tillsammans om demokratins betydelse i ett samhälle, och i vår stad. Så håll utkik efter projektets kommande demokratikampanj på Nordost som dyker upp under våren!