Klart att Rapatac öppnar i Sandviken

– Det här kommer att bli grymt, berättar Moussa N'Diaye som är grundare till Rapatac, när han går runt i lokalen.Moussa N'Diaye

11: augusti 2017 gör Arbetarbladet ett reportage om att Rapatac kommer att öppna i centrala Sandviken. Moussa guidar AB genom den ofärdiga lokalen och berättar om sina visioner med det aktivitetshus som ska byggas. Bland annat nämner han samarbeten med bland annat Sandvik och Göransson Arena, med möjligheter till att ha olika event där. ”– Det är det som Rapatac handlar om, att försöka hitta alla vägar för att få barnen att höja sig. Barn måste kunna ha visioner och drömmar och vi vill ge dem möjlighet att drömma.”

Moussa berättar även om att ett av deras mål är att hjälpa till med att få bukt med de oroligheter som ungdomsgäng har bidragit med i centrala Sandviken senaste tiden.
”– Det handlar om att ge unga en meningsfull fritid och att jobba för en attitydförändring, säger Henning Eneström, ordförande i Göranssonska stiftelserna, som är en nära samarbetspartner för Rapatac och som Moussa N’Diaye lyfter fram som en viktig partner för att kunna lyckas med satsningen i Sandviken.”

Läs hela artikeln

Till arbetarbladet.se