Skolstöd

Rapatac erbjuder barn och ungdomar en attraktiv och stimulerande miljö för att upptäcka och utveckla deras talang. Vi tillämpar en integrerad kunskap där teori och praktik går i hand genom läxhjälp och andra aktiviteter inom svenska, matematik och engelska. I Skolstöd använder du dig av ditt arbetssätt eller inlärningsstil. Kontakta oss och berätta ditt behov och dina intressen! Vi finns alla dagar i centret. Vi önskar att alla barn och ungdomar får en stabil grund för att lyckas i skolan och sina framtida studier.

Svenska

Vi tycker att läsa böcker är ytterst viktigt för att skapa läsförståelse och att träna på det svenska språket, så varje dag så ser vi att barnen som kommer till aktivitetscentret läser en bok en stund.

 

Engelska

Vi jobbar med roliga och kreativa aktiviteter för att barnen ska lära sig engelska. Genom t.ex. teater, göra egna filmer, laga mat efter recept på engelska m.m.

Matematik

För ett mer kreativt sätt att jobba med matematik har vi skapat en aktivitet som heter Matte-Bygg. En aktivitet som är riktad mot årskurs 1 – 4 och som blandar matematik och träslöjd för att jobba med siffror, mått m.m. på ett roligt sätt.

 

Läxhjälp

Alla barn har möjlighet att få hjälp med läxor och skolarbete på Aktivitetscentret. Vi som jobbar här, Rapatacs personal tillsammans med volontärer, hjälper med det skolämnet som behövs. Läxhjälpen är öppen varje dag. Behöver barnet mer hjälp i något ämne så erbjuder vi också extra skolstöd.

Instagram feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.