Programmering

Barnen får grundläggande kunskaper inom spelbyggande av dataspel genom att arbeta i programmet Scratch vilket passar nybörjare som avancerade deltagare. I Unreal Engine som är riktat för de som är lite äldre så tar vi steget vidare och arbetar med en spelmotor där vi utvecklar spel med 3D modeller, ljud, animering och Blueprint programmering.

Spelutveckling – Scratch (7-9 år)

Scratch är uppbyggt av visuella block som byggs ihop som ett pussel, för att barn på ett enkelt sätt ska kunna skapa sig en förståelse för grunderna till programmering. Scratch syftar till att på ett kreativt och utforskande sätt lära ut grunderna i programmering och vänder sig till barn och unga 8-16 år. Med Scratch kommer vi jobba med att återskapa en mängd av de klassiska spelen som gjorts genom tiderna bl.a. Snake, Bomberman, Pacman, Asteroids med flera.

Spelutveckling – Unreal Engine (10+ år)

Unreal Engine är en spelmotor som är utvecklad av Epic Games. Det används i flera stora framgångsrika spel över världen. Med Unreal har vi möjlighet att skapa spel för flera olika platformar som PC, PS4, Xbox och mobiler. Blueprint är det visuella skriptsystemet i Unreal Engine 4 och är ett snabbt sätt att börja programmera ditt spel. Istället för att behöva skriva kod rad för rad gör du allt visuellt: dra och släpp noder, ställer in deras egenskaper i ett användargränssnitt. I Unreal Engine kommer vi att skapa spel i 3D, sidoscrollande plattformsspel m.m.

Instagram feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.